Przedszkole Balbinka

Jadłospis

 

  Śniadanie Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

24

lutego

 

– kakao/7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/

-wędlin

-dżem

-ogórek, pomidor, sałata

-herbata

-owocowy mix

-herbata

 

-krem z białych warzyw /7,9/

-makaron z sosem pomidorowym 

 /1,3,7/

-kompot owocowy

-budyń

/1,7/

-herbata zielona

Wtorek

25

lutego

 

– płatki kukurydziane

z mlekiem /1,7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło /7/

-ryba w pomidorach /4/

-papryka, pomidor

-herbata

-owocowy mix

-herbata

 

-zupa grochowa /7,9/

-udko pieczone

-ziemniaki

-sałatka z ogórka, pomidora i cebulki

-kompot owocowy

-koktajl owocowy /7/

-ciasteczka be-be /1,3/

-herbata malinowa

Środa

26

lutego

– płatki czekoladowe

z mlekiem /1/7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/

-wędlina

-serek almette /7/

-pomidor, papryka

 – herbata zielona

-marchewka

i jabłka do chrupania

-herbata

 

 

-zupa z selera naciowego /9/

-cepeliny z mięsem /1,3/

-gotowana kiszona kapusta

-kompot owocowy

-ciasto drożdżowe /1,3,7/

-herbata

 

Czwartek

27

lutego

 

 – owsianka z owocami  /1,7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/ 

-jajecznica z szynką /3/

-pomidor, papryka

-herbata owocowa

-owocowy mix

-herbata

 

-krem z brukselki /7,9/

-eskalopki  /1,3,7/

-ryż

-marchewka z groszkiem

-kompot owocowy

-murzynek /1,3,7/

-herbata zielona

 

Piątek

28

lutego

 

-granola z mlekiem  /7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/

-twarożek  /7/

 -pomidor, ogórek

-herbata owocowa

-owocowy mix

-herbata cytrynowa

 

-barszcz/9/

-kotlety rybne/1,3/

-ziemniaki

-surówka z kiszonej kapusty

-kompot owocowy

-kaszka manna  /1,7/

-herbata zielona

 

 

Podstawowe alergeny pokarmowe: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jajka i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne