Przedszkole Balbinka

Jadłospis

 

  Śniadanie Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

9

marca

 

– kakao/7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/

-wędlina

-serek almette (7)

-ogórek, pomidor, sałata

-herbata

-owocowy mix

-herbata

 

-kapuśniak /7,9/

-racuchy 

 /1,3,7/

-kompot owocowy

-tosty

/1,7/

-herbata zielona

Wtorek

10

marca

 

 – płatki czekoladowe

z mlekiem /1/7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/

-wędlina, ser zółty

-papryka, sałata, ogórek

 – herbata zielona

-owocowy mix

-herbata

 

-żurek /7,9/

-zraziki zapiekane

-ziemniaki puree /7/

-sałatka z papryką

-kompot owocowy

-ciasto drożdżowe /1,3,7/

-herbata

 

Środa

11

marca

– płatki kukurydziane

z mlekiem /1,7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło /7/

-twarożek z rzodkiewką (7)

-papryka, pomidor

-herbata

-marchewka

i jabłka do chrupania

-herbata

 

 

-zupa porowa /7,9/

-gulasz  /1,3/

-ziemniaki

-surówka z brukselki /7/

-kompot owocowy

-kaszka manna /1,7/

-herbata malinowa

Czwartek

12

marca

 

 – owsianka z owocami  /1,7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/ 

-wędlina

-sałatka jarzynowa /3,7/

-herbata owocowa

-ciasto urodzinowe /1,3,7/

-herbata

 

-rosół z makaronem  /7,9/

-kurczak w potrawce  /7/

-ryż

-groszek z marchewką

-kompot owocowy

-banan

-herbata zielona

 

Piątek

13

marca

 

-granola z mlekiem  /7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/

-jajecznica /3/

-pomidor, ogórek

-herbata owocowa

-owocowy mix

-herbata cytrynowa

 

-zupa marchewkowa /7,9/

-ryba panierowana /1,3,4/

-kasza kus-kus z warzywami

-kompot owocowy

-kruszon  /1,7/

-herbata zielona

 

 

Podstawowe alergeny pokarmowe: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jajka i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne