Przedszkole Balbinka

Jadłospis

 

   

Śniadanie

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

Poniedziałek

04

lutego

 

– kakao/7/

-pieczywo mieszane/1/

-masło/7/

-wędlina

-serek almette /7/

-ogórek, pomidor, sałata

-herbata

-owocowy mix

-herbata

-zupa ziemniaczana /7,9/

-fasolka po bretońsku  /1,7/

-kompot owocowy

-ciasteczka owsiane  /1,3,7/

-herbata zielona

Wtorek

05

lutego

– płatki kukurydziane

z mlekiem /1,7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło /7/

-ser żółty /7/

-wędlina

-herbata

-owocowy mix

-herbata

 

-kapuśniak /7,9/

-kotlet żaba /1,3/

-ziemniaki puree /7/

-surówka z marchewki /7/

-kompot owocowy

-deser tęczowy /1,7/

-herbata malinowa

Środa

06

lutego

– płatki czekoladowe

z mlekiem /1/7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/

-twarożek z rzodkiewką /7/

-pomidor, ogórek, sałata

– herbata zielona

-sałatka owocowa

-herbata

 

 

-zupa jarzynowa /1,9/

-wątróbka drobiowa

-ziemniaki puree /7/

-surówka z kiszonej kapusty

-kompot owocowy

-ciasto drożdżowe

z owocami /1,3,7/

-herbata

 

Czwartek

07

lutego

 

 – owsianka z owocami  /1,7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/  /

-parówka, ketchup

-pomidor, ogórek

-herbata owocowa

-jabłko

i marchewka

do chrupania

-herbata

 

-rosolnik

-pyzy ziemniaczane

 z mięsem /1,3/

-gotowana kiszona kapusta

-kompot owocowy

 

-serniczek/1,2,7/

-herbata zielona

 

Piątek

08

lutego

 

-granola z mlekiem  /7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/ 

-jajecznica /3/

-pomidor, ogórek

-herbata owocowa

-ciasto urodzinowe /1,3,7/

-herbata cytrynowa

 

 

-barszcz ukraiński  /7,9/

-pizza na Dzień Pizzy /1,3,7/

-kompot owocowy

-banan

-herbata zielona

 

 

Podstawowe alergeny pokarmowe: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jajka i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne