Przedszkole Balbinka

Jadłospis

 

  Śniadanie Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

16

września

 

– kakao/7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/

-wędlina

-dżem

-ogórek, pomidor, sałata

-herbata

-owocowy mix

-herbata

 

-zupa ziemniaczana/7,9/

-makaron z sosem pomidorowym  /1,3,7/

-kompot owocowy

-bułeczki cynamonowe

/1,3,7/

-herbata zielona

Wtorek

17

września

 

– płatki kukurydziane

z mlekiem /1,7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło /7/

-wędlina

-serek żółty /7/

-papryka, pomidor

-herbata

-marchewka, papryka i jabłko do chrupania

-herbata

 

-zupa szpinakowa

z jajkiem /3,7,9/

-mięso gotowane  /1,3/

-ryż

-bukiet warzyw

-kompot owocowy

-ciasto marchewkowe /1,3,7/

-herbata malinowa

Środa

18

września

– płatki czekoladowe

z mlekiem /1/7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/

-pasztet drobiowy /1/

-serek almette /7/

-pomidor, ogórek

 – herbata zielona

-owocowy mix

-herbata

 

 

-krem z białych warzyw

z grzankami  /7,9/

-kotlet po parysku /1,7/

-ziemniaki

-surówka z ogórka i pomidora

-kompot owocowy

-chrupiący deser jogurtowo-owocowy

/1,3,7/

-herbata

 

Czwartek

19

września

 

 – owsianka z owocami  /1,7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/  /

-wędlina

-sałatka jarzynowa  /3,7/

-herbata owocowa

-owocowy mix

-herbata

 

-zupa fasolowa /3,7,9/

-gulasz

-kopytka /1,3/

-buraczki

-kompot owocowy

-kaszka manna

/1,7/

-herbata zielona

 

Piątek

20

września

 

-granola z mlekiem  /7/

-pieczywo mieszane /1/

-masło/7/

-serek homogenizowany /7/

 -pomidor, ogórek, rzodkiewka

-herbata owocowa

-ciasto urodzinowe /1,3,7/

-herbata cytrynowa

 

-zupa pieczarkowa

z kluseczkami /1,9/

-paluszki rybne  /4/

-ziemniaki puree /7/

-surówka z kiszonej kapusty

-kompot owocowy

-banan

-herbata zielona

 

 

Podstawowe alergeny pokarmowe: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jajka i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne